Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... România înregistrează cel mai accelerat proces de regenerare distructivă a mediului de afaceri din Europa?

Versiune revizuită și adăugită a articolului publicat pe 9 August 2018.

Practic, în fiecare an din ultimul deceniu sunt mai multe companii care își întrerup activitatea decât cele SRL-urile înmatriculate. Spre exemplu, în anul 2019 aproape 160.000 de companii și-au întrerupt activitatea, dar maxim 90.000 de SRL-uri au fost înregistrate, indicând aproape 1,8 firme OUT la fiecare companie IN. Această evoluție nu este întâmplătoare, deoarece media raportului OUT : IN pentru ultimul deceniu este aproape de 2.

Astfel, deși avem un mediu de afaceri privat de aproape trei decenii, vârsta medie a unei companii active în România este de aproximativ 10 ani, cea mai mică din Europa. În Ungaria și Cehia vârsta medie a companiilor este de 15 ani, în Polonia se aproapie de 20 de ani, iar în Germania depășește 30 de ani.

Cum să ne batem cu firmele internaționale adulte? Cum să fim competitivi? Cu niște copii de 10 ani…?

Sursa: Oficiul Național al Registrului Comerțului, date prelucrate de către autor

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play