Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Vrei să afli unde merg banii tăi?

Folosește 1 minut zilnic pentru libertate și echilibru financiar

Descarcă și folosește gratuit aplicația MiM din Apple AppStore sau Google Play Store, sau prin scanarea codurilor QR:

MiM este o aplicație gratuită pentru monitorizarea și evidența cheltuielilor personale, care poate fi utilizată atât la nivel individual, cât și pentru întreaga familie.

Aplicația permite vizualizarea situației financiare a utilizatorilor (venituri, cheltuieli, economii realizate vs obiectiv), stabilirea de obiective țintă pentru fiecare categorie de cheltuială, extragerea de istoric și rapoarte pentru analiza distribuției cheltuielilor în funcție de membru sau categorie, în valoare absolută și prin comparație cu obiectivele stabilite.

În prima versiune (data lansare luna martie 2024) cheltuielile se pot introduce manual, dar pentru versiunile viitoare ne propunem implementarea unor funcționalități avansate de speech to text (introducere cu ajutorul vocii) și integrarea automată cu cele mai importante bănci din România sau aplicații de carduri și plăți online la nivel global.

În versiunile viitoare ne propunem implementarea unor algoritmi de inteligență artificială pentru analiza datelor, formularea de recomandări și optimizări ale bugetului de cheltuieli pentru facilitarea realizării economiilor stabilite de către utilizatori.

Integritate

MiM este o aplicație care îți analizează comportamentul financiar și îți garantează securitatea datelor

Comunitate

MiM nu se raportează niciodată la valori absolute, ci la comportamentul financiar al comunității din care face parte utilizatorul, pentru a genera rapoarte relevante

Utilitate

MiM nu este doar o altă aplicație de tracking a finanțelor personale, ci generează rapoarte detaliate și te învață cum să adopți un comportament responsabil și sustenabil

Libertate

MiM lasă fiecărui utilizator posibilitatea să își definească profilul financiar dorit, pe baza căruia să îi calculeze apoi comportamentul financiar și să îi facă recomandări adaptate.

De ce gratuit ?

Sunt fondatorul și președintele ONG-ului ASSETASSET Asociația Susținem Sănătatea și Educația pentru Toți, un program social non-profit prin care susțin educația financiară a copiilor, tinerilor și adulților. Un proiect de notorietate dezvoltat prin această asociație este MiM, aplicația gratuită pentru monitorizarea și evidența cheltuielilor în familie.

Datele introduse de utilizatorii aplicației MiM sunt anonimizate, protejate la cele mai înalte standarde de siguranță și nu vor fi comercializate pe toată perioada de funcționare a aplicației. Îmi asum toate acestea în calitate de Președinte și fondator al ONG-ului ASSET, în Termenii și Condițiile de utilizare ale aplicației, precum și nota de prelucrare a datelor pentru informații complete privind datele prelucrate și politica de prelucrare a acestora.

Viziunea aplicației

Cred că oricine poate ajunge independent financiar, prin muncă cinstită, răbdare, perseverență, evidența cheltuielilor, reducerea risipei, realizarea economiilor necesare și investirea acestora cu inteligență. Oricine poate ajunge independent financiar în 15 ani dacă respectă două reguli: economisește 25% din veniturile lunare și investește aceste fonduri la un randament mediu nominal anual de 10%. Matematic, dacă se respectă aceste două condiții, începând cu anul 16 randamentul investițiilor poate acoperi cheltuielile lunare ale familiei.

Misiunea aplicației
Money in Motion

Misiunea noastră este de a oferi populației un instrument gratuit și ușor de folosit pentru evidența cheltuielilor, în scopul realizării economiilor necesare pentru atingerea obiectivelor financiare în familie. Economisim bani nu din egoism, zgârcenie sau lăcomie, ci din dragoste pentru familie, pentru stabilitate și libertate financiară.

Obiectivul aplicației
Money in Motion

Conform celor mai recente date publicate de INSINS Institutul Național de Statistică la începutul anului 2024, situația financiară a populației României are două vulnerabilități majore: rata foarte scăzută a economiilor (6% din veniturile lunare) și procentul foarte scăzut al veniturilor pasive (doar 1% din veniturile lunare sunt generate din randamentul investițiilor). În medie, poporul român economisește foarte puțin, iar veniturile pasive generate de investiții sunt insignifiante. Astfel, majoritatea gospodăriilor trăiesc de la o lună la alta și situația financiară a familiei depinde de veniturile active, adică capacitatea adulților de a munci și de a câștiga bani.

Pe scurt: vulnerabilitate și dependență! Prin utilizarea aplicației MiM îmi doresc să ajut cât mai mulți utilizatori să își crească procentul de economisire prin evidența cheltuielilor și reducerea risipei, ceea ce va permite obținerea independenței financiare mai devreme în viață. Obiectivele concrete sunt următoarele: rata de economisire ar trebui să fie 25%, fondurile să fie investite la un randament mediu nominal de 10% iar independența financiară să fie atinsă în trepte: 3 luni de cheltuieli ale familiei să fie acoperite din randamentul investițiilor până la vârsta de 30 ani, 6 luni de cheltuieli până 35 ani, 9 luni de cheltuieli până la 40 ani și 12 luni de cheltuieli până la 45 ani.

Instalare și setup

Descărcare rapidă și gratuită

Din Apple AppStore și Google Play, configurare rapidă (circa 1 minut).

Informații inițiale

Vârstă, județ, venituri recurente (salariu, pensie), email, membri familie (cu invitație de aderare).

Informații opționale

Introduse pe parcurs: obiectiv de economii și ținte de cheltuieli pe categorii, opțional dar recomandat.

HomePage

Avatarul de tip cerc

Simbol al familiei care arată imediat imaginea de ansamblu: venituri, cheltuieli, economii.

Vezi situația financiară

În lună, ultimele 30 zile, ultimele 7 zile, în săptămână.

Vezi cheltuielile

Afișează cele mai recente cheltuieli (last 5) și cele mai mari 5 cheltuieli realizate în perioada selectată (top 5).

Istoric

Trimitere rapidă către istoric: fltrare cheltuieli pentru o anumită perioadă, categoria cheltuială, destinație membru) și rapoarte detaliate revelatoare, ușor de extras și simplu de înțeles.

Introducerea rapidă a cheltuielilor

Poți introduce rapid cheltuieli

Cât, pentru cine, categorie cheltuială.

Vizualizare situație financiară

În lună, ultimele 30 zile, ultimele 7 zile, în săptămână.

Vizualizare simplă

Dashboard cu statusul cheltuielilor realizate vs planificare (loading bar).

Poți adăuga venituri variabile / ad-hoc

Bonusuri, randament, vânzare active, donații, împrumuturi pe termen scurt precum și alte surse.

Poți defini obiective

Economii și tintă de cheltuieli pe fiecare categorie în parte (pentru comparație realizat vs țintă).

Istoric venituri și cheltuieli

Definește interval timp

Pentru care dorești afișarea istoricului de cheltuieli.

Vezi cine și ce

Filtrează cheltuielile și veniturile în funcție de cine a introdus, pentru cine (destinatar) cheltuiala), și ce categorie de cheltuială este.

Liste

Afișează informațiile sub formă de listă, cu marcare cheltuială (-) sau venit (+), identitate utilizator care a introdus cheltuiala și destinatar.

Timp

Filtrează în funcție de timp și doar anumite cheltuieli / venituri sau toate categoriile disponibile în legendă.

Raportarea în MiM

Tipuri de rapoarte

Sunt 3 tipuri de rapoarte cu niveluri diferite pentru detaliere: general (evoluție venituri, cheltuieli, economii realizate vs țintă), mediu (distribuție cheltuieli în funcție de categorii și membri familie), detaliat (evoluția cheltuielilor vs țintă pentru o anumită categorie de cheltuială sau pentru toate).

Exportă

Rapoartele se pot extrage în funcție de criteriile de selecție (perioada de timp, nivel detaliere cheltuieli, membri familie).

Filtrează

Rapoartele se pot filtra doar pentru anumite cheltuieli / venituri sau toate categoriile disponibile în legendă.

Întrebări frecvente

Pe pagina de întrebări frecvente a aplicației Money in Motion, vei găsi răspunsuri la cele mai comune întrebări legate de utilizarea aplicației. Află cum să descarci aplicația, să adaugi membri ai familiei pentru a urmări cheltuielile împreună, să gestionezi economiile, să folosești aplicația din diaspora, să editezi sau să ștergi cheltuielile și multe altele. Această secțiune îți va oferi toate informațiile necesare pentru a te bucura la maximum de funcționalitățile Money in Motion.

Tutoriale video

Secțiunea de tutoriale video oferă ghiduri pas cu pas pentru a te familiariza rapid cu funcționalitățile aplicației. Explorează cum să configurezi familia și să stabilești obiective financiare, să navighezi prin istoricul cheltuielilor și să utilizezi filtrele pentru o mai bună organizare. Învață să interpretezi rapoartele detaliate privind veniturile, cheltuielile și economiile, să înțelegi distribuția cheltuielilor și să compari cheltuielile reale cu obiectivele stabilite. Aceste tutoriale sunt concepute pentru a-ți maximiza experiența cu aplicația și a-ți îmbunătăți sănătatea financiară.

Seminarii gratuite

Seminar gratuit organizat în fiecare lună pe data de 28 cu Iancu Guda. Membrii comunității MiM se pot înregistra la seminariile online exclusiv din aplicația MiM. Iancu Guda și invitații săi vor prezenta lunar tendințe economice cu oportunități și provocări, sfaturi pentru planificare financiară în familie și strategii de investiții.

Întâlniri cu Iancu

Evenimente periodice cu prezență fizică: membrii din comunitatea MiM vor participa gratuit la întâlniri directe cu Iancu Guda, organizate periodic în marile orașe din România. Înregistrarea la eveniment se poate face exclusiv din aplicația MiM.

Coaching

Premii în produse și sesiuni de coaching financiar 1:1 oferite de Iancu Guda și partenerii MiM. În funcție de indicatorul „streak” (numărul de zile în care au fost introduse cheltuielile în aplicație), membrii comunității MiM sunt eligibili pentru tombole trimestriale cu premii speciale.

Cel mai important câștig

Utilizarea gratuită zilnică a aplicației MiM te ajută să ții evidența cheltuielilor pentru a economisi sumele necesare în vederea atingerii obiectivelor financiare. 1 minut zilnic pentru libertate și echilibru financiar. Hai să punem banii în mișcare, cu pricepere!

Cine sunt partenerii
Money in Motion

Lansarea și dezvoltarea aplicației MiM necesită bugete importante — compania de software specializată în dezvoltarea și implementarea versiunilor actualizate ale aplicației, hosting și mentenanță tehnică periodică, sprijin tehnic pentru rezolvarea potențialelor erori, serviciul de asistență a utilizatorilor, promovarea constantă împreună cu toate acțiunile de comunicare, contabilitate și asistență specializată juridică sau pentru GDPR.

În ciuda investițiilor semnificative pentru a suporta toate aceste costuri, aplicația MiM este oferită gratuit în scop social, pentru creșterea responsabilității financiare în gestiunea finanțelor personale, atât la nivel individual cât și pentru întreaga familie. Marca MiM și toate drepturile de proprietate intelectuală aferente, sunt deținute de Asociația Susținem Sănătatea și Educația pentru Toți (ASSET), o organizație non-profit fondată și prezidată de Iancu Guda, în scopul creșterii educației financiare în rândul copiilor, tinerilor și adulților, pentru îmbunătățirea nivelului general de sănătate și stabilitate financiară. Mulțumim tuturor partenerilor care susțin acest proiect de educație financiară!

#MoneyInMotion

Powered by:

Partener de comunicare

Partener software

Pentru orice întrebare referitoare la aplicația MiM (Money in Motion) ne puteți scrie la adresa contact@moneyinmotion.ro

Vizitează-ne pe rețelele sociale:

MiM este o aplicație gratuită pentru monitorizarea și evidența cheltuielilor personale, care poate fi utilizată atât la nivel individual, cât și pentru întreaga familie.

Aplicația permite vizualizarea situației financiare a utilizatorilor (venituri, cheltuieli, economii realizate vs obiectiv), stabilirea de obiective țintă pentru fiecare categorie de cheltuială, extragerea de istoric și rapoarte pentru analiza distribuției cheltuielilor în funcție de membru sau categorie, în valoare absolută și prin comparație cu obiectivele stabilite.

În prima versiune (data lansare luna martie 2024) cheltuielile se pot introduce manual, dar pentru versiunile viitoare ne propunem implementarea unor funcționalități avansate de speech to text (introducere cu ajutorul vocii) și integrarea automată cu cele mai importante bănci din România sau aplicații de carduri și plăți online la nivel global.

În versiunile viitoare ne propunem implementarea unor algoritmi de inteligență artificială pentru analiza datelor, formularea de recomandări și optimizări ale bugetului de cheltuieli pentru facilitarea realizării economiilor stabilite de către utilizatori.