Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Despre mine

Prin opiniile, analizele și seminariile oferite în acest blog doresc să pun în folosul oamenilor și al mediului de afaceri întreaga mea experiență practică și pregătire educațională.

Misiunea mea este să ajut oamenii și antreprenorii să pună banii în mișcare cu inteligență, pentru investiții și alegeri financiare care fac bine pe termen lung. Modul cum producem banii, alegerile privind cheltuielile, dimensiunea și gestiunea economiilor care rezultă sunt decisive pentru prosperitatea afacerilor sau a gospodăriilor. Vei găsi pe acest blog analize periodice, cursuri și seminarii livrate online pentru gestiunea afacerii și planificare financiară în familie.

Hai să punem banii în mișcare! Mulțumesc pentru încredere.

Background profesional

În decembrie 2005, exact când am împlinit vârsta de 20 ani, m-am alăturat echipei Coface România, una dintre cele mai importante companii la nivel global în managementul riscului de credit. Mi-am construit cariera profesională de jos, începând ca simplu ucenic (internship), și continuând cu foarte multe schimbări: ofițer de credit, analist financiar, manager dezvoltare produse, director informații de afaceri. După 10 ani, începând cu 2015, am preluat responsabilitatea pentru dezvoltarea liniilor de servicii ca și Director General al Coface Credit Management Services. Până în prezent, am acumulat o experiență de aproape 20 de ani privind managementul riscului de credit în cadrul corporațiilor private și multinaționale specializate în domeniul financiar.

Începând cu anul 2012, am fost lector asociat la IBRIBR Institutul Bancar Român, unde am predate cursuri de analiză financiară avansată și finanțe corporative în cadrul programului CEFACEFA Certified European Financial Analyst Diploma. Activitatea de lector universitar este extinsă prin cursurile de risk management cu predare în limba engleză, pe care le-am susținut la IMBAIMBA International Master of Business Administration din cadrul FABIZFABIZ The Faculty of Business Administration in Foreign Languages, ASEASE Academia de Studii Economice din București.

Începând cu sept. 2020, sunt producătorul și prezentatorul emisiunii de educație financiară (finanțe personale și ale afacerii) Banii în mișcare, difuzat zilnic pe DIGI24, proiect care a devenit cel mai lung maraton de educație financiară din istoria televiziunii românești.

Background educațional și cărți publicate

După absolvirea facultății FABBVFABBV Finanțe Asigurări Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București, am finalizat cu succes programul DOFINDOFIN Doctoral School of Finance and Banking—Centru de Excelență European. Ulterior am obținut toate cele trei nivele de certificare CFACFA Chartered Financial Analyst în anul 2016, și dețin autorizația de formator ANCANC Autoritatea Națională pentru Calificări. Începând cu noiembrie 2014, am urmat cursurile EMBAEMBA Executive Master of Business Administration Sheffield University, pe care le-am finalizat cu succes (calificativ cu distincție) la finalul anului 2016, fiind câștigătorul singurei burse integrale la nivel național.

Pe parcursul carierei profesionale am publicat peste 200 de analize, studii de impact și articole în publicațiile locale de afaceri (Ziarul Financiar, Hotnews, WallStreet, Profit.ro, Capital, etc.), cele internaționale (Financial Times, EU-Business etc.), sau pe acest blog.

Cărți publicate

Expertiză dezvoltată în 20 de ani de experiență practică

Proiecte sociale și activitate de voluntariat

Sunt fondatorul și președintele ONG-ului ASSETASSET Asociația Susținem Sănătatea și Educația pentru Toți (Asociația Susținem Sănătatea și Educația pentru Toți), un program social non-profit prin care susțin educația financiară a copiilor, tinerilor și adulților. Un proiect de notorietate dezvoltat prin această asociație este MiM (Money în Motion), aplicația gratuită pentru monitorizarea și evidența cheltuielilor în familie.

Începând cu Martie 2012 sunt membru activ al AAFBRAAFBR Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România, unde am preluat responsabilitatea de Vice-Președinte pentru perioada 2014–2016 și 2020–2022, respectiv Președinte al Consiliului Director pentru perioada 2016–2020 (2 mandate).

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play