Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... România este în topul primelor 5 țări la nivel global din perspectiva exodului resursei umane talentate care alege să plece în altă țară?

Astfel, România a fost cel mai mare exportator de forță de muncă din Uniunea Europeană și circa 173.000 de români s-au angajat în alte state membre UE în 2018.  Principalele țări de destinație ale muncitorilor au fost Germania, Marea Britanie, Spania, Italia și Franța. Aceste cinci țări cuprind aproximativ 78% din muncitorii care migrează.

Doar Germania și Marea Britanie cuprind jumătate dintre cetățenii UE care pleacă să lucreze în alte țări. Principalele sectoare economice în care se angajează muncitorii veniți din alte state membre UE sunt cel manufacturier, comerț, construcții și HORECA. O creștere semnificativă în 2018 față de 2017 au fost în sectorul IT, conform raportului Comisiei Europene.

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play