Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cea mai mică pensie specială este de 3 ori peste pensia medie din România, în timp ce pensia media specială cea mai mare este înregistrată de procurori și judecători și depășește de aproape 15 ori pensia medie din România?

Pensiile speciale sunt o temă reală, forma lor actuală este aberantă și generează mari inechități, dar felul în care a fost abordată nu promite o rezolvare reală, ci mai degrabă un joc de imagine ca salvatori ai echității sociale!

În primul rând, la finalul lunii Ianuarie parlamentul a eliminat pensiile speciale doar pentru civili, fără polițiști și militari. Numărul civililor care beneficiază de pensii speciale este de aproximativ 9.000 de persoane și totalizează pensii speciale în valoare de sub 1 miliard Lei, respectiv 10% din valoarea tuturor pensiilor speciale.

În al doilea rând, se pare că măsura se va aplica doar pentru „pensionarii speciali” care ajung la vârsta de pensionare după intrarea în vigoare a acestei modificări. Deci „pensionarii speciali” actuali nu sunt afectați. Pentru a fi cu adevărat o reforma socială în sistemul public de pensii și, în același timp, constituțională, măsura adoptată trebuia să vizeze și pensionarii actuali prin modificarea sistemului de impozitare!

Altfel, totul este demagogie și zgomot public pentru campania electorală.

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play