Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... un sfert din cifra de afaceri și activele tuturor companiilor active în România sunt concentrate în cele mai mari 100 de firme?

Deși în România sunt active (adică înregistrează venituri) aproximativ 520.000 de companii, primele 100 cele mai mari firme concentrează ponderi importante din perspectiva multor variabile economice. Deși „binele” este polarizat, „răul” este dispersat.

Pondere TOP 100 companii în total economie

Astfel, aproape 38% din profitul tuturor companiilor active în România este concentrat în cele mai mari 100 de firme, în timp ce 27% din pierderi sunt concentrate în cele mai mari 100 de companii. Sectorul companiilor nefinanciare, similar anilor anteriori, continuă să fie definit de un grad important de concentrare. Aceasta reflectă o pătură de mijloc foarte subțire, ceea ce indică o capacitate redusă de absorbție a șocurilor negative din timpul recesiunii, iar majoritatea companiilor mici sunt vulnerabile!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play