Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... România înregistrează a treia cea mai ridicată rată a dependenței populației inactive de către populația activă?

România înregistrează a treia cea mai ridicată rată a dependenței populației inactive (vârstă sub 19 ani și peste 60 de ani) de către populația activă (vârstă cuprinsă între 20–59 de ani) comparativ cu restul țărilor din UE.

Rata a crescut în România de la 77% (1990) la 91% (2018). Fenomenul este întânit și în alte țări din UE, dar ritmul înregistrat de România este cel mai accelerat, din cauza sporului natural negativ și a emigrării accelerate! Astfel, în 1990 aproape 21 de țări din UE înregistrau o rată a dependenței populației mai ridicată decât cea a României, în timp ce la finalul anului 2018 doar două țări stau mai prost comparativ cu România, respectiv Suedia (94%) și Danemarca (92%).

Europa — rata dependenței (Populație vârsta 0–19 și +60) / (Populație vârsta 20–59)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play