Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... România înregistrează a doua cea mai ridicată pondere a comerțului cu ridicata și amănuntul în total importuri din Europa?

Astfel, produsele din comerțul cu ridicata și amănuntul reprezintă 53% în cazul României, doar Ungaria înregistrând o pondere ușor mai ridicată (55%), în timp ce media din Europa este 38%.

De menționat este că România este singura țară din Europa care înregistrează constant o creștere a acestui indicator în ultimul deceniu! Ce înseamnă asta?

Spre deosebire de țările dezvoltate, care înregistrează o creștere a importului de tehnologie pentru dezvoltarea competitivității (Ungaria importă tehnologie de la Audi si BMW), jumătate din importurile înregistrate de România reprezintă produse din comerț și retail. Oare cu ce rămânem după ce mâncăm și bem produsele din import? Cu o datorie mai mare pentru generațiile viitoare!

Comerț cu ridicata și amănuntul (% în total importuri)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play