Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... România are una dintre cele mai scăzute rate de utilizare a cardurilor și a comerțului electronic?

Din punct de vedere al infrastructurii (terminale de tipul ATM și sucursale bancare), România se situează în linie cu țările din regiune. Preferința pentru plățile în numerar și economia informală evaziunea fiscală foarte ridicată (România înregistrând al doilea cel mai ridicat nivel din UE) și rezultatele foarte slabe ale autorităților fiscale de a colecta taxele. Deși s-a vehiculat foarte des că firmele mari își diminuează profiturile pentru a plăti taxe mai mici, nu cred că problema optimizării fiscale la limită legii este generalizată în rândul companiilor mari.

Dimpotrivă, cred că economia subterană și evaziunea sunt mai generalizate în rândul microintreprinderilor, care nu sunt auditate și pot înregistra cheltuieli de interes personal pe companie! Una din principalele probleme ale microintreprinderilor este majorarea foarte agresivă a salariului minim pe economie, acestea fiind constrânse să recurgă la economia subterană / munca la negru pentru a putea supraviețui. Taxarea foarte ridicată a muncii, cuplată cu taxarea foarte scăzută a capitalului, reprezintă un factor major de tentație (sau chiar necessitate) pentru microîntreprinderi de a plăti o parte din costurile salariale la negru.

Procent din populația adultă care folosește un card de debit pentru a efectua plăți

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play