Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... primii 5% din deponenții rezidenți în România dețin 71 la sută din valoarea totală a depozitelor?

Din perspectiva economisirii bancare, 52 la sută din populația României are cel puțin un depozit deschis la o instituție de credit (date la decembrie 2017). La nivelul depozitelor bancare persistă o serie de inegalități atât din punct de vedere al distribuției sumelor depuse în conturile instituțiilor de credit, cât și din perspectiva repartizării regionale. Aceste inegalități pot sugera și o apetență mai scăzută a unei părți importante a populației de a folosi serviciile bancare în favoarea utilizării numerarului. Astfel, 43%, respectiv 78% din numărul total de deponenți dețin depozite de până în 100 Lei, respectiv 5.000 Lei (date la decembrie 2017). Raportarea la plafonul de garantare maxim (100 000 euro) indică faptul că 74% din depozite se află sub acest prag. Un număr redus de deponenți (0,35 la sută) dețin depozite de peste 100.000 €, acestea reprezentând circa 26 la sută din valoarea totală.

Repartizarea deponenților rezidenți în funcție de valoarea depozitelor deținute

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play