Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... ponderea investițiilor publice în primele 9 luni din acest an reprezintă doar 1,2% din PIB, cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani?

Într-o țară care strigă cu disperare după autostrăzi, investiții pentru renovarea școlilor sau spitalelor, aproape 70% din banii statului (veniturile publice) se duc pe salarii și ajutoare sociale, și doar 6% (de 11 ori mai puțin) pe investiții publice!

Inclusiv în anul 2009, când economia României a fost lovită din plin de criza financiară globală și am avut cea mai dură recesiune din istoria noastră capitalistă, guvernul aloca aproape 3% din PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri) pentru investiții în primele 9 luni din anul 2009, o pondere dublă față de nivelul înregistrat din acest an, când politicienii se laudă ca totul este lapte și miere!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play