Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... la fiecare 10 firme active în România în ultimul deceniu, există 4–5 firme cu un grad de îndatorare >100%?

Aceste companii înregistrează capitaluri proprii negative, în condițiile în care nivelul datoriilor depășește valoarea contabilă a activelor bilanțiere.

Evoluție companii supraîndatorare (capitaluri proprii negative)

Practic, aceste companii subzistă datorită rostogolirii  datoriilor la furnizori, acționari sau instituțiile de credit! Așa numitele firme „fantomă” însumează capitaluri proprii negative de aproximativ 150 mld. Lei (15% din PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri)) și aproape 800.000 de locuri de muncă (20% din totalul angajaților)!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play