Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... investițiile publice exprimate ca procent în PIB înregistrate în primul trimestru din ultimii trei ani din România se situează la nivelul minim al ultimului deceniu?

Cheltuielile cu salariile și bunuri / servicii din sectorul public, ajutoarele sociale și pensiile speciale cresc foarte accelerat, cauzând creșterea deficitului fisical, a datoriei publice precum și a costului de finanțare pe termen lung… în timp ce resursele financiare disponibile pentru investițiile publice sunt la minimul istoric deoarece veniturile fiscale subperformeaza (România înregistrează cel mai scăzut procent al veniturilor fiscale în PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri) din ultimele două decenii, precum și nivelul minim din Europa, toate din cauza evaziunii fiscale și economiei subterane foarte ridicate).

. Investitiile publice (cheltuieli de capital) % PIB

Fără investiții acum, viitorul nu sună bine!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play