Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... inflația înregistrată de România în Aprilie 2019 a fost de 4,1%, cea mai ridicată din Europa?

Practic, inflația înregistrată de România a revenit în teritoriul pozitiv începând cu Ianuarie 2017, inflația totală înregistrată de atunci fiind de aproape 10%. Factorii determinanți care au cauzat creșterea prețurilor în ultimii trei ani sunt excesul de cerere (consumul accelerat de creșterea salariilor), majorarea costurilor pentru companii (creșterea salariilor, reintroducerea accizei pe combustibil, scumpirea barilului) și creșterea accelerată a importurilor (care au adus în România inflația importată din alte țări) în condițiile în care exporturile românești nu sunt competitive!

Creșterea inflației este principalul factor (cauză) care a determinat creșterea dobânzilor (efect). În acest context, și al accentuării deficitului comercial (care a ajuns în primul trimestru din acest an la maximul ultimului deceniu), nu ar trebui să ne surprindă deprecierea monedei naționale!

Inflația anuală

Mâine o să vedem care sunt produsele / serviciile care s-au scumpit cel mai mult în ultimii 3 ani…

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play