Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... în ciuda creșterii economice de aprox. 33% a PIB-ului în ultimul deceniu (termeni reali), România continuă să aibe aproape jumătate din companiile active supraîndatorate?

Practic, 42% din companiile active în România înregistrează capitaluri proprii negative la finalul anului 2017 (valoarea cumulată a acestora fiind de 155 miliarde Lei), în timp ce 5% prezintă un grad de capitalizare de sub 10%.

Gradul de capitalizare este calculat raportând capitalurile proprii (interesul rezidual al acționarilor după deducerea datoriilor ) la valoarea contabilă a activelor.

Distribuția companiilor supraîndatorate (capitaluri proprii negative) în funcție de venit

Practic, 1 din 2 firme active în România este supraindatorată și depinde de finanțarea externă! Oare ce imunitate au aceste companii când economia o să fie lovită de o nouă recesiune?

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play