Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... gradul mediu de acoperire al datoriilor pe termen scurt prin trezoreria disponibilă a companiilor active în sectorul construcțiilor de clădiri rezidențiale și nerezidențiale la finalul anului 2018 este de 17%?

Pracic, aceste companii își pot acoperi datoriile cu maturitate sub un an în proporție doar de 17% prin lichiditatea disponibilă. Analizând situațiile financiare ale acestor companii, observăm că acest indicator este în scădere semnificativă în ultimii trei ani, de la vârful de 28% înregistrat în anul 2015, la doar 17% la finalul anului 2018.

Aproape 33.000 de companii sunt înregistrate cu activitate principală în acest sector, dar aproximativ 11.000 nu desfășoară activitate, cca. 15.000 înregistrează venituri sub 100.000 € și doar 1.000 de companii au raportat o cifră de afaceri peste 1 mil. €. Foarte puțini dezvoltatori imobiliari construiesc proiecte finanțate prin capitalul propriu și bani în conturi, majoritatea fiind incapabili să mențină prețul sus în contextul scăderii cererii și creșterii ofertei!

Rata numerar a companiilor active în sectorul lucrărilor de construcții cladiri ne/rezidențiale

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play