Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... deficitul public înregistrat în primele două luni din 2019 și 2018 este de aproape 11 mld. Lei?

Respectiv de două ori peste deficitul public cumulat înregistrat în primele două luni din perioada 2012–2016? Aceasta a dus la creșterea împrumuturilor cu aproape 50 mld. Lei în ultimii doi ani, crescând astfel riscul unor taxe noi și împovărând generațiile viitoare cu o datorie publică mai mare! Principalele motive care determină creșterea excesivă a deficitului public sunt majorările cu salariile din administrația publică, ajutoarele sociale, pensiile speciale și cheltuielile cu bunuri și servicii ale statului român.

Pe partea cealaltă, veniturile fiscale cresc foarte lent din cauza evaziunii fiscale și lipsei de reforme structurale în administrația publică fiscală! România este singura țară din UE care a înregistrat deficit public (venituri inferioare cheltuielilor publice) în fiecare an din ultimele trei decenii!

Deficit (-) / Excedent (+) (mil. Lei, Ianuarie și Februarie)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play