Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... creditul comercial s-a dublat în ultimul deceniu, ceea ce reprezintă de 3,4 ori mai mult decât creditul bancar și amplifică riscul sistemic?

Astfel, valoarea tututor creanțelor firmelor active în România a ajuns la 371 mld. Lei la finalul anului 2018, comparativ 168 mld. Lei la finalul anului 2007 și 110 mld. Lei soldul creditului bancar!

Creanțele companiilor au crescut de două ori mai accelerat decât dinamica cifrei de afaceri, ceea ce înseamnă că termenul mediu de încasare al creanțelor aproape că s-a dublat în ultimul deceniu, ajungând la 114 zile pe parcursul anului 2018.

Practic, astăzi furnizorii sunt afectați negativ de două ori mai puternic de insolvența unui client comparativ cu situația din urmă cu 10 ani, ceea ce amplifică riscul de contagiune și viteza de propagare a șocurilor negative!

Sursa: Oficiul Național al Registrului Comerțului, situațiile financiare ale companiilor

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play