Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cheltuielile statului pentru personalul bugetar se ridică la 42,8 mld. Lei în primele cinci luni din acest an, în creștere cu aproape 25% față de aceeași perioadă din anul trecut, și DUBLU comparativ cu aceeași perioadă din anul 2015?

Practic, cheltuielile statului cu personalul angajat s-au DUBLAT doar în ultimii 4 ani, ritmul de creștere al salariilor din sectorul public fiind DUBLU comparativ cu mediul privat.

În acest ritm, cheltuielile statului cu personalul public o să depășească 10% din PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri) în anul 2019, reprezentând cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu al României, precum și cea mai mare pondere din PIB comparativ cu țările din UE.

Închid printr-o întrebare (retorică): voi resimțiți o DUBLARE a calității serviciilor publice în ultimii 4 ani?

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play