Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cheltuielile de asistență socială au crescut cu peste 50% în ultimii 4 ani?

De la 31 mld. Lei (în Ianuarie–Mai 2015) la aproape 47 mld. Lei (în Ianuarie–Mai 2019), ajungând la aproape o treime din totalul cheltuielilor publice, în timp ce nivelul investițiilor publice nu reprezintă decât 6% din totalul cheltuielilor publice (respectiv 0,45% din PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri) în primele 5 luni din acest an, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu).

Nivelul foarte ridicat al ajutoarelor sociale descurajează munca, într-o piață deja foarte tensionată din cauza emigrării și natalității negative!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play