Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cheltuielile cu ajutoarele sociale au crescut în luna Ianuarie cu cel mai accelerat ritm din ultimul deceniu?

Respectiv 28%, ajungând la 10,3 mld. Lei (vs 8 mld. Lei în Ian. 2018 și de două ori peste nivelul înregistrat acum 5 ani). Majorarea ajutoarelor sociale NU are efecte benefice asupra economiei deoarece tensionează și mai mult piața forței de muncă.

Astfel, ajutoarele sociale încurajează lipsa de activitate, în condițiile în care doar 6 din 10 români capabili să muncească sunt activi în câmpul muncii. Ajutoarele sociale în creștere masivă, cuplate cu infrastructura rutieră foarte proastă, autogospodărirea mare la sate (unde aproape jumătate din români înregistrează domiciliul) și economia subterană foarte ridicată descurajează mobilitatea și munca! Lipsa forței de muncă, sau costurile deja nejustificat de mari (în raport cu productivitatea) reprezintă principala problemă a companiilor, din ce în ce mai multe fiind în retragere din România!

Cheltuieli cu ajutoare sociale (milioane Lei)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play