Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cele mai mari 10 companii active în România din perspectiva numărului de angajați însumează aproape 150.000 de salariați, din care aproape 40% lucrează la companii deținute de stat?

România are o mare problemă structurală, care amenință grav macroechilibrul fiscal: avem prea mulți angajați în sectorul public (un sfert din forța de muncă activă din România) și care este plătită disproporționat de mult comparativ cu sectorul privat (suplimentar cu +75%) și raportat la veniturile publice (care sunt pe ultimul loc din Europa raportate la PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri)).

Aceasta cauzează creșterea deficitului public la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu… surplusul de cheltuieli peste venituri ale statului fiind acoperit prin creșterea datoriei publice, rostogolită la cele mai mari dobânzi din Europa. Este înțelept?

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play