Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... România înregistrează cele mai multe insolvențe la fiecare 1.000 de companii din UE, precum și cele mai puține companii active la fiecare 1.000 de locuitori?

Media acestor indicatori pentru România pentru ultimii zece ani: 43 insolvențe, 1.000 de companii active (de 6 ori peste media din UE și 4 ori peste media din regiune), și doar 19 companii : 1000 locuitori. Din cauza antreprenoriatului foarte modest, România înregistrează cea mai mare concentrare a veniturilor în rândul marilor companii, iar vârsta media a unei firme active în România este de 10 ani. Practic, o compania nu supraviețuiește în România decât 10 ani, cel mai puțin din UE. Iată câteva grafice comparative cu Ungaria, Cehia sau Polonia… țări care ne-au depășit semnificativ!

Grafic 1: Evoluția antreprenoriatului

Grafic 2: Structura Pareto a veniturilor mediului de afaceri
Total companii în funcție de cifra de afaceri

Grafic 3: Vârsta medie a companiilor active (ani)

Sursa: Eurostat, date prelucrate de autor

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play