Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... indiferent de nivelul veniturilor, companiile active în România înregistrează o scădere a investițiilor pe termen lung pe parcursul anului 2017?

Astfel, ponderea activelor imobilizate în totalul activelor la finalul anului 2017 a scăzut la 41% pentru firmele cu venituri sub 1.000.000€, respectiv 44% pentru companiile cu venituri peste 1.000.000€. Incertitudinea („revolutia”) fiscală, instabilitatea politică (schimbările foarte dese de guverne într-un timp atât de scurt) și contextul impredictibil privind salarizarea muncii au alimentat mult conservatorism în rândul companiilor mari pe parcursul anului 2017, care au preferat să adopte o strategie de tipul „stai și vezi”… între timp, importurile cresc, pentru a alimenta consumul susținut de majorarea salariilor pe datorie!

O să ne pară rău… când o să fie prea tarziu!

Grafic 1: Pondere active imobilizate în totalul activelor — distribuție în funcție de dimensiune

Sursa: MFPMFP Ministerul Finanțelor Publice, date prelucrate de autor

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play