Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... încrederea companiilor din sectorul serviciilor oferite de mediul de afaceri active în România a scăzut constant pe parcursul anului 2018?

Cred că noile taxe aplicate pe cifra de afaceri companiilor din utilități, energie și telefonie o să accelereze și mai mult acest fenomen, descurajând investițiile și alimentând presiuni asupra restructurării cheltuielilor (inclusiv de personal), din cauza taxării cifrei de afaceri.

Nu în ultimul rând, așa cum s-a întâmplat și în alte țări din UE unde au fost aplicate taxe similare, aceste taxe sunt tranferate în prețul final, alimentând presiuni inflaționiste contrare unui mediu monetar relaxat (dobânzile scăzute sunt incompatibile cu inflația ridicată fără să genereze presiuni asupra deprecierii monedei naționale). Practic, nu poți avea toate cele trei variabile simultan: dobânzi scăzute, inflației ridicată și curs stabil ! Anul 2019 o să fie foarte, foarte greu…

Încrederea în serviciile prestate de mediul de afaceri: România vs UE

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play