Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... creditele contractate de companiile active în România cresc de două ori mai lent comparativ cu evoluția depozitelor?

Probabil firmele au devenit mai conservatoare și preferă să stea pe bani în așteptarea oportunităților de investiții aduse de următoarea criză. Astfel, soldul creditelor acordate de sectorul bancar tuturor companiilor a crescut cu 5% în anul 2018, în timp ce depozitele au crescut cu 10%, de două ori mai rapid! Practic, firmele stau pe bani și nu mai fac investiții. Stagnarea investițiilor duce la scăderea competitivității firmelor și nu putem să captăm creșterea consumului (care se duce în importuri). O altă problemă este concentrarea trezoreriei în rândul marilor companii – primele 5000 de firme active (în funcție de venituri), deci maxim 1% din firmele active în România, concentrează 80% din numerar!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play