Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... companiile care s-au înființat în perioada de recesiune și revenire inițială performează ulterior cel mai bine?

…în timp ce companiile înființate în perioada de creștere accelerată și maturitate înregistrează cea mai scăzută rată de supraviețuire?

Tabelul următor arată evoluția tuturor companiilor înființate în România în ultimul deceniu, și demonstrează foarte clar acest lucru prin ilustrarea ratelor de profitabilitate și supraviețuire a companiilor nou înființate în funcție de ciclul economic de la momentul înregistrării (vezi explicatia ciclurilor economice în graficul alăturat). Conform statisticii prezentate, doar 45% dintre companiile înființate în perioada 2016-2017 vor mai fi în funcțiune în 2022–2023 dacă, între timp, vom înregistra o nouă etapă de recesiune.

Să ne bucurăm că numărul firmelor nou înființate a revenit în ultimii doi ani la maximul ultimului deceniu?

Tabelul 1: Evoluția tuturor companiilor înființate în România în ultimul deceniu
Graficul 1: Evoluția înmatriculărilor de SRL-uri

Sursa: MFPMFP Ministerul Finanțelor Publice, date prelucrate de autor

Graficul 2: Ciclul economic în mediul de afaceri

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play