Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... rata medie de economisire a gospodăriilor din România a rămas stabilă la 6% în ultimii 3 ani, deși ar fi trebuit să crească la cel puțin 20% în medie?

Salariul mediu net a crescut de la 2.936 Lei (Ian. 2019) până la 4.950 lei (Dec. 2023), avansul de 69% depășind inflația cumulată în această perioadă de 40,8%. Astfel, salariul mediu net a crescut peste inflația în ultimii 5 ani cu 27,8%.

Dacă cel puțin jumătate din această creștere s-ar fi dus către economii, și cealaltă jumătate către suplimentarea consumului real, rata medie de economisire la nivelul populației ar fi trebuit să crească până la 20%. Totuși, economiile medii au rămas la doar 6% din veniturile lunare.

De ce se întâmplă acest lucru?

Majoritatea oamenilor rămân blocați sub pătura de mijloc și nu reușesc să acumuleze prosperitate pe măsură ce avansează în viață, deoarece își cresc cheltuielile mai accelerat comparativ cu evoluția veniturilor.

Tu, cât economisești?

În curând vei putea descărca gratuit aplicația MiM (Money în Motion) din App Store sau Google Play, pentru evidența cheltuielilor în familie, realizarea economiilor necesare și atingerea obiectivelor financiare.

Cifre exacte ilustrate în graficul următor:

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play