Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... avuția medie pe cap de locuitor în România este de circa 33k €, de trei ori mai mică decât media din UE, deși salariul mediu din România este de două ori mai mic?

Ce înseamnă acest lucru? Deși venitul mediu din România este la jumătate față de media europeană, avuția netă medie este de 3 ori mai mică în țara noastră nu doar din cauza salariului inferior, ci și din cauza modului în care punem #BaniiInMiscare.

Practic, economisim puțin și investim nesustenabil. În România, investiția este echivalentă în majoritatea cazurilor cu achiziția unui apartament și oferirea spre închiriere, dar randamentul generat de imobiliare în ultimul deceniu (100% între 2012–2023) este de două ori mai mic decât cel generat de BVB (BET-TRBET-TR Bucharest Exchange Trading Total Return) doar în ultimii 5 ani (200% între 2019–2023).

Din păcate, 95% din avuția poporului român nu este în mișcare, fiind blocată în imobiliare, depozite bancare, bijuterii și autoturisme. Cum arată distribuția avuției familiei tale?

Tu, cât economisești și în ce investești?

În curând vei putea descărca gratuit aplicația MiM (Money în Motion) din App Store sau Google Play, pentru evidența cheltuielilor în familie, realizarea economiilor necesare și atingerea obiectivelor financiare.

Cifre exacte ilustrate în graficul următor:

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play