Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... România a înregistrat un deficit fiscal în 2019 de aproape 49 mld. Lei, ceea ce reprezintă cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani?

Practic, statul a cheltuit mai mult decât a încasat, înregistrând un decalaj negativ istoric. Mai mult, România este singura țară din UE care a înregistrat un deficit fiscal (cheltuieli mai mari decât venituri publice) în ultimul an din ultimele trei decenii! Astfel, niciodată nu au fost acumulate rezerve care să fie utilizate în perioada de frânare a activității economice, ori recesiune.

De aceea, economia românească este una dintre cele mai volatile economii din UE (înregistrăm cele mai mari fluctuații). Nu doar caracterul prociclic și volatil al finanțelor publice reprezintă o problemă, precum și structura cheltuielilor și subdimensionarea veniturilor. Despre acestea din urmă, urmează să detaliem în urmatoarele analize.

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play