Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cheltuielile de personal din sectorul public și asistență socială aproape s-au dublat în ultimii 5 ani?

Cheltuielile de personal din sectorul public și asistență socială aproape s-au dublat în ultimii 5 ani (de la 121 mld. Lei în 2014 la 216 mld. Lei în 2019), ajungând la aproape 63% din totalul cheltuielilor publice curente.

Creșterea supradimensionată a cheltuielilor sociale și subdimensionarea veniturilor publice au determinat reducerea investițiilor publice, acestea reprezentând doar 2,9% din PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri) în 2019 și minimul ultimului deceniu. Nivelul foarte scăzut al investițiilor pe termen lung slăbește competitivitatea economiei și capacitatea acesteia de revenire rapidă în următoarea recesiune!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play