Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... veniturile fiscale din impozite pe salarii și venit au scăzut în primele două luni ale acestui an?

Veniturile fiscale din impozite pe salarii și venit au scăzut în primele două luni ale acestui an cu -25% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, deși salariul mediu nominal a crescut în perioada analizată cu 18%.

Astfel, statul român a înregistrat venituri din impozitarea salariilor și altor surse de venit în valoare de 3.646 mil. Lei în primele două luni ale acestui an, nivel similar cu cel înregistrat în 2014, deși de atunci salariul mediu nominal a crescut cu peste 40%. Nivelul foarte redus al veniturilor fiscale din impozitarea salariilor, în ciuda creșterii veniturilor populației, nu poate fi explicat decât prin creșterea economiei subterane prin amplificarea muncii fără contract sau plătii salariilor la negru!

Astfel, multe companii sunt constrânse să recurgă la astfel de practici pentru a păstra angajații, în condițiile în care salariul minim a fost majorat agresiv și mult peste nivelul sustenabil (reflectat de productivitate), în timp ce creșterea salariilor în sectorul public este nejustificat de mare!

Veniturile fiscale din impozite pe salarii și pe venit (mil. Lei, Ianuarie și Februarie)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play