Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... valoarea contabilă a stocurilor companiilor active în România aproape că s-a dublat în ultimul deceniu, crescând de la 113 mld. Lei (anul 2006) la 204 mld. Lei (2017)?

Cele două maxime au fost înregistrate în anul 2008 și 2017, când PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri)-ul a crescut aproape de două ori peste nivelul potential. Astfel, companiile active în România înregistrează stocuri supradimensionate prin comparație cu valorile istorice, ceea ce înseamnă ca sunt expuse în următoarea recesiune, atunci când cererea din partea clienților (finali sau intermediari) scade semnificativ.

Valoarea contabilă a stocurilor companiilor active în România (miliarde Lei)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play