Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... sumele primite de la UE/alți donatori în contul plăților efectuate și prefinanțări aferente cadrului financiar 2014–2020 (mil. Lei) au crescut la maxime istorice în primul trimestru din ultimii 3 ani?

Astfel, sumele primite de la UE în primul trimestru din acest an se ridică la 3,7 mld. Lei, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut au fost de 4,2 mld. Lei iar în 2017 (trimestrul I) de 2,9 mld. Lei.

Practic, sumele primite de la UE în primul trimestru din ultimii trei ani se ridică la aproape 11 mld. Lei, de două ori peste nivelul cumulat din primul trimestru din toată perioada 2011–2016. Fără aceste sume, precum și dividendele încasate de la companiile de stat, deficitul fiscal înregistrat în ultimii trei ani ar fi fost cu cel puțin 15% mai mare, depășind astfel pragul de 3% și crescând costul de finanțare al României (care este deja cel mai ridicat din Europa pentru împrumuturile contractate pe termen lung).

Sume UE/alți donatori în contul plăților/prefinanțărilor aferente cadrului financiar 2014–2020 (mil. Lei)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play