Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... soldul contului trezoreriei statului la BNR a scăzut la 3% la finalul anului 2018, aproape de minimul ultimului deceniu?

Anul 2018 a fost foarte greu pentru finanțele statului, în condițiile înregistrării unui deficit fiscal de aproape 26 miliarde Lei la sfârșitul primelor 11 luni, comparativ cu doar 10 miliarde Lei în aceeași perioadă a anului anterior, și la maximul ultimilor 8 ani. Deficitul fiscal record a erodat din trezoreria de rezervă a statului, și a fost cauzat atât de performanța slabă a colectării veniturilor fiscale (aflate la minimul ultimului deceniu), cât și de ponderea foarte ridicată a cheltuielilor cu personalul și ajutoarele sociale (acestea cumulând aproape două treimi din toate cheltuielile publice, maximul ultimului deceniu).

Sold cont Trezoreria Statului la BNR (% din PIB)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play