Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... România înregistrează în anul 2018 cel mai scăzut număr al nou-născuților din ultimele trei decenii?

Astfel, pe parcursul anului 2018 s-a înregistrat un număr de 188.755 de nou-născuți, ceea ce este cu 11% mai puțin decât media ultimului deceniu, 14% sub media ultimelor două decenii respectiv -18% media ultimelor trei decenii!

Evoluție număr nou născuți în România

Creșterea emigrării românilor, îmbătrânirea populației, creșterea ratei divorțului (20% ajung la divorț în 5 ani de la momentul căsătoriei) și incertitudinea privind evoluția economică viitoare a cauzat tensionarea forței de muncă și scăderea numărului de noi născuți la minime istorice! În acest context, viitorul este sumbru, deoarece deteriorarea demografică a României devine exponențială. Spre exemplu, prin extrapolarea trendurilor demografice actuale, populațRomâniei o să scadă la aproximativ 17 milioane de locuitori până în 2040 (comparativ cu 19,5 milioane astăzi), în timp ce raportul dintre pensionari și angajați cu carte de muncă o să crească la 90% (comparativ cu 60% astăzi, deja cel mai ridicat din UE).

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play