Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... rata dependenței populației inactive de către cea activă a crescut de la 77% la 91%?

Rata dependenței populației inactive (vârstă sub 19 ani și peste 60 de ani) de către populația activă (vârstă cuprinsă între 20–59 de ani) a crescut în România de la 77% (în 1990) la 91% (în 2018), fiind a treia cea mai ridicată pondere a dependenței populației din Europa.

Dezechilibrul social este adâncit de următoarele trenduri care alimentează presiuni enorme: populația cu vârstă între 20–59 de ani scade din cauza emigrării (deja 20% din acest segment a emigrat, cel mai mare procent din Europa) / populația dependentă crește, deoarece persoanele de vârsta a treia cresc mai accelerat decât scăderea tinerilor! Conform ultimelor prognoze ale Comisiei Europene, raportul dintre numărul pensionarilor și populația angajată într-o activitate economică se va apropia de 100% până în anul 2050, comparativ cu 60% astăzi, cel mai ridicat nivel din UE. În consecință, rata de dependența a sistemului de pensii va tinde către 100% în următoarele trei decenii.

România — rata dependenței (Populație vârsta 0–19 și +60) / (Populație vârsta 20–59)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play