Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... rata de deținere a unui cont bancar în rândul populației adulte din România era de 58% în anul 2017, mult sub valoarea înregistrată la nivel european (aproximativ 95%)?

Gradul de incluziune financiară în România este printre cele mai reduse din Uniunea Europeană și este la niveluri scăzute comparativ cu țările din regiune! Proporția ridicată a persoanelor care fac parte din economia informală, alături de ponderea scăzută de urbanizare și de lipsa încrederii în sistemul financiar reprezintă unii dintre factorii principali care determină nivelul scăzut al gradului de incluziune financiară în România. În plus, România are una dintre cele mai ridicate valori ale indicatorului de risc de sărăcie și excluziune socială (35,7%, comparativ cu media UE-28 de 22,5% în anul 2017). De asemenea, gradul ridicat al inegalității veniturilor reprezintă un obstacol în accesul la finanțare al gospodăriilor, iar împrumuturile sunt utilizate exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor de consum de bază.

Procent din populația adultă care deține un cont bancar

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play