Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... profitul net al celor mai mari 100 de multinaționale active în România s-a dublat în ultimul deceniu?

În linie cu evoluția cifrei de afaceri, rezultatul net consolidat raportat de acestea crescând de la 5,1 mld. Lei (în 2008) la 10,7 mld. Lei (în 2017), reprezentând aproape 21% din profitul consolidat al tuturor firmelor active în România.

Marja netă de profitabilitate pentru cele mai mari 100 de multinaționale este de 4%, în linie cu media consolidată la nivelul întregului mediu de afaceri. Aceasta reflectă o performanță financiară superioară a multinaționalelor, având în vedere investițiile majore realizate de aceste companii precum și salariul mediu mai mare cu 69% decât media din economie!

Rezultat net (miliarde Lei) — top 100 multinaționale active în România

Am ajuns la aceste concluzii după analiza evoluției situațiilor financiare pentru cele mai mari 100 de companii multinaționale active în România în ultimul deceniu! În zilele ce urmează voi continua cu alte concluzii privind multinaționalele active în România. #AdevăruriDespreMultinaționale

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play