Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... o treime din companiile active în România au participare străină (persoane fizice sau juridice) la capitalul social?

Aceste companii contribuie cu 34% la totalul capitalurilor proprii al firmelor active în România. Astfel, 20% din capitalul propiu cumulat al întregului mediu de afaceri este concentrat în firme unde participarea străină provine din Olanda (7%), Cipru (4%), Austria (3,5%), Germania (3%), Italia (2%) sau Franța (2%).

De aceea, mediul de afaceri local este foarte interconectat cu ceea ce se întâmplă în aceste țări. Din păcate, țările de unde provin cei mai importanți investitori în companiile locale nu evoluează deloc bine — decelerarea creșterii economice cuplate cu dobânzile reale negative nu oferă perspective de creștere viitoare!

În acest context, scăderea comenzilor la export determină decelerarea ritmului de creștere al exporturilor românești (care frânează puternic) și accentuează scăderea producției industrial aproape de 6%, cel mai slab nivel din ultimul deceniu!

Sursa: Oficiul Național al Registrului Comerțului

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play