Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... maxim 2% din toate companiile intrate în insolvență în ultimul deceniu în România sunt în reorganizare?

Astfel, aproape 40.000 de companii se aflau în procedura insolvenței la finalul anului 2017, dar numai 569 au depus un plan de reorganizare! Desigur, nu toate planurile de reorganizare o să fie finalizate cu succes, de aceea cred că maxim 1 din 100 de companii insolvente își reiau activitatea normală!

Mai avem o problemă (gravă): pentru 20% din companiile aflate în insolvență în momentul de față procedura este deschisă în ultimul an, pentru restul de 80% procedura fiind deschisă în anii trecuți. Durata medie a unei proceduri de insolvență (98% finalizate prin faliment și radiere) este de aproape 3 ani! Legislația privind procedura insolvenței este extrem de proastă… și sunt mari interese saa rămână așa! Din păcate, toate sunt în defavoarea creditorilor (furnizori, bănci), statul fiind destul de bine acoperit după ultimele modificări!

Companii insolvente vs reorganizare

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play