Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... în ciuda creșterii economice de peste 10% în ultimii trei ani, nivelul datoriilor restante înregistrat de toate companiile active în România a rămas la un nivel foarte ridicat?

Aceasta înseamnă că avansul PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri) nu se reflectă în creșterea competitivității companiilor și îmbunătățirea disciplinei de plată a acestora!

Datorii restante companii active în România (mld. Lei)

Astfel, suma datoriilor restante (furnizori neplătiți cu scadență depășită, credite bancare nerambursate, contribuții și impozite fiscale neonorate) înregistrată de mediul de afaceri se ridică la 72 mld. Lei în anul 2016 și 2017, comparativ cu 79 mld. Lei în anul 2015! Durata medie de încasare a facturilor de către firmele active în România la finalul anului 2017 este de 114 zile, de aproape două ori peste nivelul înregistrat în urmă cu un deceniu! Aceasta amplifică riscul de contagiune și viteza de propagare a șocurilor negative de la o companie către alta!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play