Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... în absolut toate lunile începând cu anul 2010 valoarea nominală a importurilor a depășit cea a exporturilor?

Este principalul factor care a alimentat presiuni asupra deprecierii monedei naționale (Ianuarie 2010 1 € = 4,22 Lei / Februarie 2019 1 € = 4,75 Lei).

Exporturi și importuri (sumă mobilă 6 luni mld. €)

Aceasta este consecința unei politici economice care stimulează economia prin consum alimentat de salarii într-un ritm nesustenabil (atât pentru sectorul public, cât și pentru mediul privat): majorăm salariile pe datorie (împovărând generațiile viitoare) ca să importam produse realizate de românii care au plecat în străinătate! Aceasta este tragedia acestei țări în ultimul deceniu: nu rămânem cu nimic la finalul petrecerii (#wageledgrowth), cu excepția unei datorii mai mari pentru generațiile viitoare, un mediu de afaceri mai puțin competitiv și o monedă națională mai slabă!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play