Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... gradul de ocupare al forței de muncă din România pe segmentul de vârstă 15–64 de ani este de doar 62%?

Practic, doar 6 din 10 români care ar putea să lucreze sunt efectiv activi, fiind semnificativ inferior mediei din UE în fiecare an din ultimele două decenii.

În vederea reducerii vulnerabilităților structurale pe piața muncii și, totodată, a creșterii nivelului de dezvoltare și competitivitate economică, sunt necesare politici pentru:

  • creșterea productivității muncii prin încurajarea investițiilor;
  • încadrarea pe piața muncii a unei proporții importante din populația inactivă prin diminuarea ajutoarelor sociale;
  • creșterea gradului de adecvare a pregătirii forței de muncă printr-un mediu academic concentrat mai mult catre practică și nevoile din business;
  • integrarea mai eficientă a tinerilor pe piața muncii;
  • încurajarea întoarcerii în țară prin crearea de alternative sustenabile în România și reforme structurale pentru creșterea și stabilitatea nivelului de trai — depolitizarea instituțiilor, lupta împotriva corupției și evaziunii fiscale, investiții în sănătate, educație sport și infrastructură.

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play