Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... gradul de acoperire al datoriilor pe termen scurt prin activele circulante pentru întreg mediul de afaceri activ în România a scăzut de la 112% la 96%?

Gradul de acoperire al datoriilor pe termen scurt prin activele circulante pentru întreg mediul de afaceri activ în România a scăzut de la 112% (2008) la 96% (2018), reflectând un capital de lucru negativ, presiuni asupra lichidității și pierderea independenței financiare.

Capitalul de lucru negativ indică presiuni asupra trezoreriei companiei din cauza gradului ridicat al îndatorării pe termen scurt. Practic, compania respectivă nu-și poate acoperi toate datoriile pe termen scurt din contravaloarea activelor circulante, singurele soluții pentru continuarea activității fiind prelungirea termenelor de plată către furnizori, contractarea unor credite suplimentare de la bănci, vânzarea unor active sau capitalizarea companiei (acționarii aduc bani de acasă).

Care credeți că este ordinea preferată de companii?

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play