Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... disproporția dintre salariile în administrația și educația publică, și media salariului la nivel național, au ajuns la maxim istoric în luna Ianuarie a acestui an?

Ultimul nivel relativ similar atins a fost cel de la finalul anului 2008. Astfel, în administrația publică se câștigă cu 62% mai bine decât în media națională, în timp ce în educația publică diferența este de 10%.

De asemenea, creșterea salariilor din sectorul public (unde se câștigă cu 27% mai bine decât media națională) a cauzata deficite enorme la nivel record ale Casei Naționale de Asigurări și Sănătate. Creșterea salariilor din majoritatea segmentelor sectoarelor publice este nesustenabilă, cât timp aceasta este realizată pe majorarea deficitelor acoperite la cel mai scump cost al finanțării din Europa (așa cum este cazul României). Salariile și pensiile majorate astăzi pe datorie, în contextul scăderii bugetelor alocate pentru investiții, o să fie urmată de o reducerea salariilor și pensiilor în viitor!

Salariul mediu din sector vs salariul mediu național

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play