Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... deficitul fiscal înregistrat de România în trimestrul III 2018 a fost de 3,6% din PIB, cel mai ridicat din UE (care a înregistrat un deficit fiscal mediu de doar -0,6% din PIB)?

Două treimi din țările UE înregistrează un excedent fiscal, sau un deficit sub 1%, un semn de conduită fiscală responsabilă și anti-ciclică, care se va dovedi foarte utilă în următoarea perioadă de recesiune. Aceste state au acumulat rezerve financiare în perioada de expansiune, ceea ce va permite stimularea economiei în perioada de recesiune, contribuind astfel la reducerea șocurilor pe ciclul economic. Din păcate, nu se poate spune același lucru și despre România, care a înregistrează deficite fiscale majore pe timpul expansiunii fără ca acestea să fie justificate de investiții publice, limitând astfel capacitatea statului de stimula economia în recesiune.

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play