Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... companiile cu venituri sub 1 mil. € înregistrează în ultimul deceniu o cifră de afaceri medie între 0,11–0,13 mil. Lei pentru fiecare angajat?

Aproape de patru ori mai puțin decât media înregistrată de companiile mari (cu venituri peste 1 mil. €) la finalul anului 2017 (acestea din urmă înregistrând o dublare a eficienței muncii în ultimul deceniu).

Deși salariul mediu nominal net a crescut în această perioadă de la 1.700 Lei (în 2008) la aproximativ 2.700 Lei (în 2017), nivelul cifrei de afaceri / angajat a rămas stabil la un nivel modest în cazul microîntreprinderilor.Astfel, companiile mici au avut de suferit deoarece competitivitatea scăzută a acestora a fost depășită de cele cincisprezece majorări consecutive ale salariului minim pe economie în ultimul deceniu, alimentând creșterea costurilor.

Cum să reziste o microîntreprindere la majorări atât de agresive ale salariilor, în contextul în care cifra de afaceri / angajat este stabilă? Foarte greu!

De aceea, cred că majorarea salariului minim pe economie, precum și creșterea costurilor salariale în sectorul public, a dezavantajat cel mai mult micile companii!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play