Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cheltuielile statului român cu dobânzile plătite pentru datoriile contractate înregistrate în primele 5 luni din acest an se ridică la 6,3 mld. Lei?

În creștere cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut, și cel mai mare nivel din ultimul deceniu!

România este singura țară din UE care a înregistrat deficit public peste 1% din PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri) în fiecare an din ultimul deceniu! Aceasta a determinat dublarea datoriei publice în ultimul deceniu, cauzând astfel creșterea dobânzilor plătite pentru creditele contractate! În același timp, nu vedem un progres real în infrastructura publică sau calitatea serviciilor publice oferite pentru poporul român.

Ce moștenire lăsăm generațiilor viitoare?

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play