Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cheltuielile cu salariile în sectorul public au explodat în luna Ianuarie 2019?

Acestea au înregistrat o creștere cu 24% (cea mai accelerată din ultimul deceniu). Astfel, salariile totale din sectorul public au ajuns la 7,6 mld. Lei în luna Ianuarie 2019, în creștere cu 136% față de acum 7 ani.

Creșterea salariilor din sectorul public este cauzată de supradimensionarea aparatului public (1 din 4 români muncesc la stat, cel mai mult din Europa) și decalajul enorm dintre salariul public și cel privat (aproape 70%, cel mai ridicat din Europa și istoria României din ultimele trei decenii!).

Aceste majorări sunt nesustenabile, deorece România a debutat în acest an cu cel mai prost rezultat fiscal al ultimului deceniu, ceea ce alimentează presiuni enorme asupra costului de finanțare (România se finanțează cel mai scump din Europa la maturitățile pe termen lung).

Cheltuieli de personal (milioane Lei)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play